20.1.11

לוטן אדריכלים + אדריכל ינון לרר

בתחרות לתכנון מרכז מבקרים בעמק החולה, הגיע משרד לוטן אדריכלים בשיתוף
עם אדר' ינון לרר, לשלב הגמר.


טרמינל פנורמי
מרכז מבקרים ותפעול של קק"ל באגמון החולה


Agamon Hahula Visitors Center from Lothan Architects on Vimeo.



מרכז המבקרים שתוכנן עבור אגמון החולה אמור להוות, חוליה מקשרת בין חיי היום-יום
לבין שמורת
טבע ייחודית ואחד ממוקדי הצפרות החשובים בתבל. כחוליה המקשרת
בין שני עולמות, דומה תפקודו
של מרכז המבקרים לזה של טרמינל הנוסעים.




באמצעות קיפול מבנה טרמינל טיפוסי, מאפשר מבנהו של מרכז המבקרים מבטים
פנורמיים היקפיים אל עבר החוץ, וכן מבטים אל תוך המבנה, כך
שהנוף
לשמורה נוכח בכל שלב בביקור.




מרכז המבקרים משלים את חווית המבקר במקום ומעצים אותה תוך
התייחסות מרבית לסביבה הטבעית.


מבניות הטרמינל הפנורמי מאפשרת מגוון מסלולי טיול חיצוניים ופנימיים בתנאים מבוקרים.
המבקר
יוכל לשוטט בין חוץ לפנים, בין המיצגים האינטראקטיביים ונקודות הממכר ובין
גינת הגג ונקודות
התצפית.





ריבוי השימושים ומגוון מסלולי ה"טיול" במבנה, מעניקים למרכז המבקרים גמישות
תפעולית רבה. מרכז המבקרים מתאים עצמו לנפח מבקרים משתנה, בתנאי מזג
אוויר שונים, ואף מאפשר מגוון רחב של פעילויות כלכליות התומכות בקיום שמורת הטבע.



מרכז המבקרים תוכנן תוך הקפדה על ערכי הסביבה הטבעית, ומשלב מספר טכנולוגיות
מתקדמות, לצד טכנולוגיות מסורתיות כמו החצר הפנימית אשר תפקידה להכניס אור
למבנה במקביל ליצירת תנאי מיקרו אקלים ממוזגים.





בנוסף, למבנה אפשרויות הרחבה גמישות השומרות על אופיו ותפקודו של הבניין.

צוות התכנון:

-אדר' רמי לוטן
-אדר' דביר רייטש
אדר' ינון לרר
ארד' יוני ליבנה
אדר' איריס הלל
אדר' איתן אקהאוז
אדר' זיוית כץ
אדר' מיטל קרוליצקי
אדר' שחף אשל-זמיר
אדר' הילה לוטן

תגובה 1:

>>

Related Posts with Thumbnails