20.12.10

חלקת מגורים- התפתחות מושב העובדים | אדר' שירית פינק

אדריכלית שירית פינק, בוגרת המרכז האוניברסיטאי באריאל

חביבת הקהל של פרסי עזריאלי 2010 בחרה להתעסק בהתפתחות מושב העובדים:


הפרויקט חוקר –התפתחות צורנית חדשה למושב העובדים הישראלי.
בתצלום אווירי נגלית לעינינו שמיכת טלאים מרהיבה של שדות חקלאיים, בה כל פיסת אדמה מנוצלת. תופעה זו הובילה אותי לחשוב על דרך בנייה ששונה מהמקובל במדינה. מה שצפוי לקרות כיום הוא שהשדה יחולק למגרשים שווים והבתים יבנו במרכזם. רוב החוץ יבוזבז והשטחים הציבוריים שייוצרו הם מדרכות, כבישים וגנים ציבוריים בודדים.




אני מציעה תכנון המושתת על עיקרון של בנייה בה השטח הבנוי והפנוי מנוצל בצורה מרבית. בדרך הזו, נוצרת רקמה יישובית בה המרחב הציבורי תחום על-ידי המבנים. מקומות המפגש מקבלים משמעות, וקנה המידה בהם יהיה בהתאם למבנים התוחמים אותם: אם זה בתי מגורים, מבנים ציבוריים או לחילופין, שטחים פתוחים. בהמשך לעיקרון זה – כל בית פרטי תוחם וחובק חצר פנימית.


2 comments:

  1. אוי ואבוי. את כנראה לא ממש הפנת או הבנת למה אנשים בוחרים לגור בימינו במושב או קיבוץ.
    יצרת עוד גטו מודרני עם מרחב ציבורי שמזכיר בית חולים.
    ברכותיי יצרת פאבלה מודרנית, האמת לא מפתיע למי שלמדה בהתנחלות

    השבמחק
  2. אני מוצא את התגובה לא הולמת ופוגענית במתכוון, זאת לא השפה שאנחנו רוצים לראות בארכיבלנדר ולא הדרך הנאותה בה אמור להתנהל דיון או להעביר ביקורות. אבקש מהכותב/ת לתקן או למחוק את התגובה

    השבמחק

>>

Related Posts with Thumbnails